PestBeszéd 400: egy örömteli klub receptje

Készíts elő huszonegy lelkes tagot, akik úgy gondolják, Budapesten helye van egy magyar nyelvű Toastmasters klubnak. Keverd őket addig, míg jól megismerik egymást, már mernek együtt rögtönözni, és beszédet mondani egymás előtt, sőt már új tagokat is szeretettel várnak a masszába.

Ha nem ismernéd jól a hozzávalókat, eláruljuk neked:

 

Alapító_tagok
A PestBeszéd alapító tagjai, az első klubtagság. Forrás: www.toastmasters.org

Továbbá, adj az évek során hozzá ehhez sok-sok közös élményt: retorika tábort, tematikus és szabadtéri esteket, beszéd- és értékelés versenyeket. Európai régiós bajnokságon, majd világbajnokságon való közös izgulást, újabb és újabb tagokat, visszatérő régieket.

A jó hozzávalók után, az alapos elkészítést követően jó étvágyat szoktak kívánni a fogyasztáshoz. Mi a következőképpen fogyasztottunk:
volt nekünk sok születésnapi tortánk, hajnalig tartó borozásunk, sőt volt olyan is, aki bent aludt a teremben, mert nem tudta biztonságosan bezárni az ajtót. Együtt utaztunk, nem csupán országokon is túl, de mindenki a saját “Tíz beszéd”-es, vagy “Tanösvényes” útján. Ebben egymást mentorként, értékelőként, vagy csendes visszajelzőként segítettük.

szabadteri
Szabadtéri Est, 2019
mikulas_monroe
Klubunk volt elnökei: Movik Gabriella és Hajdu Péter - Mikulás Monroe Est, 2018

Nem utolsó sorban, rengeteg szalagot is hazavihettünk. Nem csupán a tagok, saját teljesítményük elismerésére, hanem a klub is számos elismerést tűzhetett ki a zászlóra. Talán legjobban tagokat tudunk toborozni, hiszen ilyen díjakért járt a legtöbb szalagunk! 🙂 

A klub egyhamar nem is bírta el a sok új tagot, így jött létre testvérklubunk, a SzóDa Toastmasters Klub!

Toastmasters_dijak
Toastmasters díjaink. Forrás: www.toastmasters.org
Miszori Krisztián
Miszori Krisztián, jelenlegi elnök és a díjaink

Versenyeken sem voltunk restek: két világbajnoki részvétel, régiós első helyezések, magyar országos első díjak – utóbbiból több, mint tíz darab. A csapatokat elnökségek vezették, így tudott mindig frissre és ropogósra megsülni az éves teljesítmény, így voltak teltházas estek, és hangzottak el legendás beszédek.

Mindenkori elnökök
Mindenkori elnökeink. Forrás: www.toastmasters.org

Ha már legendák. A fenti nevek közül sokan ma is tagok, sőt, visszajárnak az estekre. Nem csupán visszajárnak, de házigazdaságot vállalnak, elmondják már negyvenedik beszédüket is a Distinguished Toastmasters címért, vagy éppen máshol terjesztik a klub hírnevét, miközben nagyszínpadon adnak elő egy nívós rendezvényen.

Így lesz ez május 21-én is, amikor sok legenda visszalátogat, ha még a virtuális térben teszi is azt. Házigazdánk a szintén legendás Horváth Ádám lesz, aki idén vehette át a DTM címet. 

19 órától a Zoom szobánkba lehet betoppanni: https://bit.ly/pestbeszed

Addig is, ízelítő abból, hogy mit jelenthetett ez a 400 est a PestBeszéd tagjainak:

 

Szólj hozzá!