A fejlődés miatt csatlakoztam, de a jó társaság az ami miatt visszajárok minden héten

Hétfőnként új sorozattal jelentkezünk a facebook oldalunkon és a blogunkon, melyben tagjaink mesélnek a klubban szerzett tapasztalataikról. Reményeink szerint a sorozat betekintést nyújt majd a klubélet berkeibe. Nem titkolt célja, hogy bemutassa milyen fejlődési lehetőség nyílik meg azok előtt akik csatlakoznak a Pestbeszéd Klubhoz és a nemzetközi Toastmasters mozgalomhoz.

Az első részben Csintalan Balázs mondja el miért csatlakozott és miért maradt a mai napig a klub tagja és milyen élményekkel gazdagodott az itt töltött idő alatt.

Miért ajánlanád másoknak, hogy csatlakozzanak a klubhoz?

Az egyértelmű fejlődési lehetőségen túl – a tagok fejleszthetik a beszéd készségüket – a társaság miatt ajánlanám a klubot. A fejlődés miatt csatlakoztam, de a jó társaság az ami miatt visszajárok minden héten.

Hogyan segíthet a Toastmasters mozgalom a tagoknak a nyilvános beszéd készség fejlesztésében?

Támogató közösségben gyakorolhatnak előadásokat. Amikor először jöttem, féltem kiállni a színpadra. Ilyen jó előadók mellett szerepelni félelmetesnek tűnt. Mégis mit fognak rólam gondolni?! De ez a tévhit csakis bennem élt. Itt nincs rossz előadás. Egy biztató közönség előtt tárogathatja mindenki a szárnyait és hétről hétre gyakorolhatja a szereplést.

Te hová szeretnél eljutni a szervezet segítségével?

Úgy érzem már most is sokat fejlődtem, de szeretnék odáig eljutni, hogy feszültség nélkül állhassak ki emberek elé. A szereplés természetesen jöjjön belülről és mások is ezt lássák rajtam.

Szólj hozzá!