Elnökség

MOVIK GABRIELLA – ELNÖK

Gabi már 3 éve a PestBeszéd Klub tagja. Azóta magáénak tudhat egy divíziós magyar nyelvű humoros beszédverseny 3. helyezést, valamint területi magyar nyelvű inspirációs beszédverseny 2. helyezést. A Toastmasters-ben szerzett ismereteit hasznosítani tudja munkája során mint vezető és mint értékesítő egyaránt. A PestBeszéd új elnökeként célja egy kiemelkedő klub év, szeretné vezetői képességeit továbbfejleszteni, mindeközben pedig nagyon jól érezni magát.
Szabadidejében a Balaton, a golf, a sportok, a színház és az opera szerelmese. Mottója: “Az örök boldogság kulcsa a folyamatos fejlődés.”

ÁTS ANNA – TAGSÁGÉRT FELELŐS ALELNÖK

Anna 2016. március óta tag. Célja, hogy tagjaink a lehető legjobban érezzék magukat az estek előtt, alatt és után, valamint hogy minél több új ember örömmel csatlakozzon a Klubhoz. A hétköznapokban marketing területen dolgozik, egy kreatív csapat munkáját koordinálja. Állítása szerint gyakran tetten éri magát, hogy a Toastmasters-ben tanultakat alkalmazza vezetőként, beosztottként vagy éppen kollégaként.
Szabadidejében a legfőbb hobbija, hogy minél több hobbit találjon, ezért nagyon gyakran próbál ki új dolgokat. “A legjobb, ha köze van a 2 kedvenc folyadékom egyikéhez, a vízhez vagy a kávéhoz. ☺” – mondja. Ha pedig a mottójáról kérdezzük, a következő a válasza: “Egy szakadékot nem lehet két kis lépéssel átugrani.”Szabadidejében a Balaton, a golf, a sportok, a színház és az opera szerelmese. Mottója: “Az örök boldogság kulcsa a folyamatos fejlődés.”

VERES VIKTÓRIA – OKTATÁSÉRT FELELŐS ALELNÖK

Viki 2017 áprilisában csatlakozott PestBeszéd Klubunkhoz, hogy javítsa előadói képességét, és még választékosabban beszéljen. Elmondása szerint már az első pár hónap alatt sok új ismeretségre tett szert, rendkívül inspiráló emberekkel találkozik hétről-hétre, akiktől rengeteget tud tanulni. “Élmény látni, ahogy mindenki fejlődik, és fantasztikus beszédeket hallok, melyek témájuknál fogva nemcsak elgondolkoztatnak, de sokat segítenek a saját fejlődésemben is.” Elnökségi tagként ő is motiválni szeretné a tagokat, hogy elhagyják a komfortzónájukat, és minél több beszédet, illetve szerepet vállaljanak, ezzel jutva egyre előrébb és feljebb. Toastmasters-ben szerzett vezetői tapasztalatait jól tudja kamatoztatni munkájában, jelenleg ugyanis egy 11 fős csapatért felel a készletgazdálkodás területén.
Ha pedig nem munka vagy Toastmasters, akkor bodyArt, aminek már lassan 1 éve hódol. Emellett rengeteget olvas, a fennmaradó szabadidejét pedig a barátaival tölti.
Mottója: “A szerencse csak gyűjtőfogalom az ügyesség, rátermettség, ész, szorgalom és kitartás számára. Hiszek abban, hogy tudatossággal és elkötelezettséggel bármit el lehet érni.”

DOMJÁN ENIKŐ – PR-ÉRT FELELŐS ALELNÖK

Enikő 2016 novemberében azért csatlakozott PestBeszéd Klubunkhoz, hogy fejlessze kommunikációs- és vezetői készségeit, de ennél jóval többet kapott: “jófej társaságot és remek csütörtök esti programot”. PR-osként a klubtagokkal átélt élményeket és persze a fejlődés lehetőségét szeretné eljuttatni másokhoz, hogy ők is megtapasztalhassák, milyen érzés PestBeszélőnek lenni, és milyen érzés a Toastmasters közösségéhez tartozni.
Enikő mindennapjai is a kommunikáció körül forognak: egy nemzetközi vállalatnál belső kommunikációval és PR-ral foglalkozik. Ha pedig nem munka vagy Toastmasters, akkor sport, utazás, finom borok és persze barátok. Mottója: “Ha tehetséged nem elég a sikerhez, diadalmaskodj elszánt erőfeszítéssel.”

SZABÓ ANIKÓ – TEREMBIZTOS

Anikó 2017 áprilisában csatlakozott a PestBeszédhez, és terembiztosi gondviselése nélkül most nem jöhet létre egy klubest sem. Toastmastersi hivatása mellett egy multinál dolgozik áfa területen, de nagyon érdekli a coaching, a jövőben e felé még inkább szeretne nyitni. Addig is célja, hogy jelenlegi elnökségi pozíciójában alkalmazza a coach szemléletet, miközben fejleszti vezetői készségeit és még jobban megismeri önmagát.
Ha nem coaching, akkor úszás, jógázás, és a szabadban tekerés. Üzenete pedig: “Addig foglalkozz csak a múlttal, amíg megérted, mit tanít. Tudatosítsd, és ezután nincs más hátra, mint előre: hittel és kitartással.”

VITAI RENÁTA – TITKÁR

Renáta, Klubunk őrangyala, 2017 áprilisa óta vesz részt rendszeresen a PestBeszéd esteken, és ahogy ő fogalmazott, “az eredmények eléréséig még izgalmas út áll előtte”. A PestBeszéd titkáraként szerencsésnek tartja magát, hogy részese lehet egy lelkes, vidám, önkéntes vezetői csapatnak. Célja (amellett, hogy élvezze a közös munkát), fejleszteni vezetői készségeit, és segíteni Klubunkat, hogy az még sokáig tartalmas lehessen.
Egyébként az informatika területén dolgozik több mint 15 éve, jelenleg egy élelmiszeripari cégnél projektvezetőként, ahol minden nap tanulhat valami újat, és ahol a munkatársai a szívéhez nőttek.
Szabadidejét a családjával tölti, és – mint mondja – néha rácsodálkozik a kamasz gyerekei által tartott tükörre. Kikapcsolódásképpen futni és kirándulni szeret a legjobban.
“Hiszem, hogy eredményesen tanulni és jó munkát végezni csak vidám, támogató környezetben lehet, és ezt a környezetet mi magunknak is ki tudjuk alakítani. Úgy érzem, a PestBeszédnél a munkában teljes szívvel részt tudok venni.”

HAJDU PÉTER – VOLT ELNÖK

Peti 2015 januárja óta tagja a PestBeszéd Klubnak. Azóta számos elismerést és díjat kapott: CC (Competent Communicator), CL (Competent Leader), ACB (Advanced Communicator Bronze), ALB (Advanced Leader Bronze), Triple Crown, 2016 éves kiemelkedő Toastmasters Díj. Kiváló versenyeredményekkel is büszkélkedhet: 5x osztrák-magyar bajnok (2016: értékelés, humoros beszéd, rögtönzés; 2017: értékelés, inspirációs beszéd), 4x district döntős (2016: értékelés 3. hely; 2017: humoros beszéd 2. hely, rögönzés legjobb 6 között, értékelés 2. hely).
Az elkövetkező egy évben volt klubelnökként konzulensi szerepet tölt be, és ott szeretné segíteni a klubot, ahol szükséges. A Toastmasters-en kívül egy nemzetközi szervezetben dolgozik, emellett tréningeket és workshop-okat tart, valamint Spinning oktatóként is tevékenykedik. Mottója nincs, de ha szükséges, bármikor rögtönöz egyet nekünk. 😉

FERENCZ TAMÁS – ESTMESTER

Tomi azért csatlakozott 2017 áprilisában a PestBeszédhez, mert szeretné megtanulni, hogyan tudja a fejében lévő gondolatokat a legjobban és legszebben kifejezni, hogy mások is pontosan úgy értsék, ahogyan ő azt szeretné. Jelenlegi elnökségi pozíciójában pedig az a célja, hogy az új tagokat is ösztönözze abban, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból és vállaljanak beszédet, hogy ezáltal megkezdhessék fejlődésüket és előrelépésüket a “retorika és az élet színpadán”. Anno belépésekor őt nagyon ösztönözte a beszédre volt elnökasszonyunk, Tar Adri, és ezt szeretné most visszaadni. Szabadidejében sportol, és a barátaival tölt el minél több időt.

BAGÓ ZOLTÁN – MENTORING

Zolinak évek óta szerepelt a listáján egy Toastmasters est meglátogatása. Az újévi fogadalmai egyikeként 2017 januárjában vett részt az első PestBeszéd esten, mely magával ragadta. “Csupa csillogó szem, bátorító visszajelzések, egymást segítő Csapat.”- meséli. “Úgy gondolom, mind a beszédkészségem, mind a vezetői képességek terén fejlődtem az elmúlt időben, de hosszú még az út előttem. Remek érzés, amikor egy céges beszéd végén azt hallom, hogy kiváló felkészült beszéd volt, vagy azt, amikor vezetőként egy nehéz helyzetben alkalmazni tudom a Toastmasters-ben elsajátítottakat.” Mentoringért felelős elnökségi tagként célja, hogy tagjaink még látványosabb fejlődést érjenek el a mentoring program támogatásával, és a program előnyöket biztosítson mind a mentorok, mind a mentoráltak számára.

MOLNÁR FERENC – KINCSTÁRNOK

Feri 1 éve csatlakozott klubunkhoz, és már tavaly is az elnökség csapatát erősítette. Leginkább azért szeret a PestBeszédbe járni, hogy jól érezze magát, de fontosnak tartja a fejlődést, hiszen ebben a közegben sokat tanul a vezetésről és az empátiáról. A hétköznapokban egy ipari és irodai LED-eket forgalmazó és kivitelező cégnél dolgozik, ahol többek között az ajánlatokért, a megtérülés kiszámításáért és a raktározásért felel, valamint ő kezeli a vállalatirányítási rendszert is.
Szabadidejében szeret extrém dolgokat kipróbálni, mint például a quadot, a vízi- és “sima” síelést, plusz ide sorolja a Toastmasterst is. ☺ A Spartan Race volt 2017-es évének egyik nagy kihívása, amire a nulláról kezdte a felkészülést, majd sikeresen teljesített.
Saját bevallása szerint folyamatos kettősségben él: úgy szemléli a világot, hogy mindent minimum két oldalról megvizsgál, és azt tapasztalja, hogy emiatt könnyebb az élete.

MISZORI KRISZTIÁN – IT

Krisz 2017 eleje óta PestBeszéd tag. Vezetői képességeinek fejlesztése kiemelten fontos számára, ezért rendszeresen ott van a klubesteken és szerepeket vállal. Az IT kereteit túllépve pedig ott próbál még segíteni, ahol tud: például rendszeresen ő készít fotókat az esteken.
A Toastmasters-en kívül térképezéshez kapcsolódó ipari eszközökkel és projektkezeléssel foglakozik, emelett több webes projektje fut. Itt a szíve csücske a keresőmarketing, de biotikai adatvizualizációhoz kapcsolódó tevékenységet is végez. (Mindenki pontosan tudja mi az, igaz? ☺) Munkája során gyakran tart előadásokat, továbbképzéseket és workshop-okat, ahol kamatoztatni tudja a Toastmasters-ben szerzett tapasztalatait. Egyik hobbija a drón reptetés, mellyel nem csak fotót és videót, de 3D modelleket és térképeket is készít. Szenvedélye a tánc: amikor nem pestbeszél, akkor edzeni vagy argentín tangóestekre jár.
A választott mottója magáért beszél: 15 7H3 4BIL17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3. (573PH3N H4WK1ING) 

Mottónk:

"Az örömteli pillanatokban tanulunk."

(Dr. Ralph C. Smedley)​

Hogyan segít a PestBeszéd a fejlődésben?

Képzési anyagaink támogatást nyújtanak az előadói és vezetői készségek elsajátításában, tapasztalt mentoraink pedig személyre szabottan segítenek céljaid elérésében. Mindemellett a klubesteken lehetőséged nyílik a gyakorlásra: minél többször állsz a színpadon, annál magabiztosabb előadó leszel. Klubunkra jellemző a nyitottság és a lelkesítő hangulat, ezért nálunk bátran kipróbálhatod magad a különféle beszédhelyzetekben. Hiszünk abban, hogy a fejlődés és a jó hangulat kéz a kézben járhatnak.

Mit találsz még a PestBeszédben?

Nemzetközi versenyeket

Ha szeretnéd szélesebb körben is megmérettetni magad, lehetőséged van versenyezni és akár a nyilvános beszéd világbajnokság döntőjén, több ezer ember előtt beszélni.

Konferenciákat, workshopokat

tagként évente több alkalommal lehetőséged nyílik helyi és nemzetközi Toastmasters rendezvényeken részt venni, ahol továbbfejlesztheted magad, és megismerkedhetsz más klubok tagjaival.

Kiterjedt szociális hálót

Sokféle hivatásból, generációból, különböző háttérrel érkeznek a tagjaink, a motiváltság és a fejlődni akarás azonban közös bennük. Ilyen társaságban könnyen építhetsz értékes kapcsolatokat.

Mindig friss Facebook oldalunkhoz klikk a gombra: PestBeszéd Toastmasters Klub
...még: és 6 éves lett a PestBeszéd! Szülinapi eseményünk - gyere!