Elnökség

miszori krisztián – ELNÖK

Krisz vezetői hitvallásában úgy tartja, hogy “humánkratikus” szemléletben lehet önkénteseket vezetni, és türelemmel, gyökerekkel, felelősséggel érdemes rendelkezni ahhoz, hogy teljes teret adhassunk. Így arra törekszik, hogy Klub palackpostájának a terét a vezetők, mint egy kékes-zöld gázfelhő kitöltsék – ezzel tartva az irányt. Amikor a helyüket megtalálják a tagok, a szivárvány minden színében pompázó elnökségi csapat áll össze – a palackposta üzenete ez a szivárvány!
Az elnök olyan, mint egy jó edző: akkor is ott van a meccsen, ha nem játszik. Krisz ott van a klubesteken és bármilyen szerepet elvállal. Volt már IT-s, tagságis, és most ő klubunk elnöke. Mottója: “Nem kompromisszumot kötök – hanem konszenzust teremtek!”

Lelkes versenyző, ő a Nyilvános Beszéd Verseny 2019-es országos győztese. Interjú Miszori Krisztiánnal az igényesférfin.
Krisz freelancer, így néha MC, vagy előadó, vagy mérésekhez és térképezéshez kapcsolódó ipari eszközök fejlesztésével, projektkezeléssel foglakozik, emellett online kommunikációs tanácsadó,  pár komplex online projektje fut. A szíve csücske a keresőmarketing, és a szájreklám – ugyanakkor biotikai adatvizualizációhoz kapcsolódó tevékenységet is végez, ha komolyra fordul a dolog. Azaz imádja a fákat!

Gyakran tart előadásokat, továbbképzéseket és improvizációs workshop-okat, ahol kamatoztatni tudja a színjátszásban és a Toastmasters-ben szerzett tapasztalatait is. 
Szenvedélye a tánc: amikor nem beszél, akkor argentín tangózik.


Csotar Jessica

Csótár jessica – TAGSÁGÉRT FELELŐS ALELNÖK

Jessi 2018 tavaszán csatlakozott a klubhoz és a következő választásokon már a Teremőr poszton találta magát! 2019 nyara óta Tagságisként egyengeti a “PestBeszélők” útját. ? A többiek “átváltozó művészként” is emlegetik, hiszen ha épp Ő a házigazda, előszeretettel bújik jelmezbe és dobja fel az estek hangulatát izgalmas tematikákkal.

A fő motivációja a nyilvános beszéd gyakorlásával az, hogyha az életben sikerül majd elérnie egy olyan eredményt, amit szívesen osztana meg másokkal – reméli, egyszer majd egy nagyobb közönséggel – akkor azt olyan formában tudja megtenni, hogy azt élvezetes legyen hallgatni és az üzenete könnyen eljusson ahhoz, akinek szól. Tagságért felelős alelnökként az a célja, hogy olyan közösséget építsen az elnökségi tagokkal karöltve, ahova a tagok szívesen járnak fejlődni. Aki pedig még csak most ismerkedik a Toastmastersben rejlő lehetőségekkel, minden szükséges információt megkapjon ahhoz, hogy magabiztos döntést tudjon hozni a csatlakozás mellett! ?

“A pénzügyektől kezdve a restauráláson át sok területen próbálgattam már a szárnyaim, jelenleg értékesítőként dolgozom egy Andrássy úti férfiruha üzletben, imádok öltönyökkel foglalkozni. Szabadidőmben a másik szenvedélyemnek, a varrásnak hódolok, amit szeretnék majd a jövőben hobbiból hivatássá alakítani, szóval ha van egy megvalósításra váró ruhadarabod, keress bizalommal! ?”

SZÖKŐCS CSABA – OKTATÁSÉRT FELELŐS ALELNÖK

Csaba két éve csatlakozott a klubhoz, de már akkor is volt némi tapasztalata az előadások terén, több konferencián is fellépett előadóként. Mégis sokat tanult a Toastmastersben a retorikáról és még ennél is többet a vezetői készségekről. 

Már második éve tagja az elnökségnek, több pozíciót is betöltött: először mentoringért felelős elnökhelyettes volt, majd IT-s, ebben az évben pedig az oktatásért felelős alelnök. Célja, hogy a klubban minden lehetőséget megadjunk, hogy minél többen tudjanak beszélni és fejlődni. 

A legnagyobb tanulság számára az volt, hogy a személyes kapcsolatot nem helyettesíti semmi, minden sokkal simábban megy, ha megtaláljuk a közös hangot az egyes emberekkel. Jelenleg egy informatikai cégnél dolgozik agilis vezetőként, így a Toastmastersben tanultakat nagyon jól fel tudja használni a munkájában is.

Szokocs Csaba
Csula-Albert Andrea

csula-albert andrea – PR-ÉRT FELELŐS ALELNÖK

Andi 2017. márciusa óta tagja a Pestbeszédnek, elsősorban személyes motivációja, az előadás iránti szeretete vonzotta be a klubba. Mindig és jól érezte magát a színpadon, és nem ijedt meg a rá meredő közönség-szempároktól. Ebben szeretné minél jobban kiismerni magát, és tovább fejleszteni azt, amiben a legjobb is lehet. 

Szakmáját tekintve PR-osként dolgozik, a klub elnökségében pedig szintén a klub kommunikációs útjait egyengeti. Nem hatásvadász, szereti, ha hatásos üzenetek találnak megfelelően célba. Célja, hogy az utca embere is megértse: a nyilvános beszéd egy tanulható dolog, ezeket a készségeket az élet bármely területén hasznosíthatja – senki nem születik TEDx beszélőnek, és nem is kell. 😉

Hat beszéd és egy versenybeszéd van mögötte, utóbbi a 2019-es Inspirációs Beszédverseny klubszintű döntőjén 2. helyet hozott. Ezen kívül a 2018-as őszi házi verseny harmadik helyezettje lett, rögtönzés kategóriában. 

Szarka györgy – TEREMőr

Gyuri 2018 márciusában lett PestBeszéd tag. Jelenleg túl van a negyedik beszédén, és megtiszteltetésnek tartja, hogy a klubtagok őt szavazták meg teremőrnek.

Ő ugyanakkor a klub nasi felelőse, ami annyit jelent, hogy a kürülményekhez igazodva mindig igyekszik valami ropogtatnivalót vinni, amit az est lelkes résztvevői együtt fogyaszatnak el.

Gyuri 45 éves, konyhai munkát végez, szabadidejében legszívesebben horgászik, valamint szeret futni, olyannyira, hogy futóversenyeken is indul. Templomba járó lélek, így vasárnaponta ott érdemes keresni 😉 

Azt állítja, az embernek napi több száz gondolat suhan át az agyán, ám ezeket mind megjegyezni nem lehet – de legalább ami aznap fontos, azt érdemes leírni. Ezért van nála mindig jegyzetfüzet: “mert ha nincs annyi eszem, legalább legyen noteszem.” 😉

Szarka Gyuri
Szalay Csilla

szalay csilla – TITKÁR

Csilla az egyik legjobb barátnője javaslatára csatlakozott a PestBeszédhez 2019-ben, ami rögtön két céllal is szolgált számára: új közösségbe kerülhetett és farkasszemet nézhetett a nyilvános beszédtől való félelmével. Már az első évében elnökségi taggá vált, elsősorban a titkári szerepet tölti be, de a klub PR-osának is besegít, amikor ideje engedi. A Toastmasters legnagyobb előnyének azt tartja, hogy támogató közegben próbálhatja ki magát az ember sok különböző területen.

A hétköznapokban klinikai kutatásban dolgozik, ahol a gyógyszerek piacra kerülésének folyamatában vesz részt. Szabadidejében szeret elveszni a könyvek rejtett világaiban, Parkos koncerteken kiereszteni a fáradt gőzt, felpörögni a zumba órán, vagy egy ültő helyében végignézni egy sorozatot. 

Az egyik kedvenc idézete Martin Luther Kingtől származik: „If I cannot do great things, I can do small things in a great way.”, noha a saját életébe való beépítésen folyamatosan dolgozik.

kohl attila – estmester

Attila 2019 augusztusa óta klubunk tagja. Belépése előtt már hosszabb ideje foglalkoztatta a gondolat, hogy retorikát kellene tanulnia. Azt gondolja, hogy már az iskolában is tanítani kellene a nyilvános beszédet, mert erre mindenkinek szüksége van, legyen akár vezető, akár alkalmazott.  Ő azért csatlakozott a klubhoz, hogy legyőzze a mások előtti szerepléstől való ellenérzését, és fejlessze a kommunikációs képességét.  A klubban tanultakat a munkájában is jól tudja kamatoztatni, hiszen vállalkozóként nagyon fontos számára a gördülékeny kommunikáció. 

Estmesterként az ő feladata, hogy minél több klubtagot bíztasson az esteken történő szerepvállalásra. Ennek segítségével a tagok saját és a többiek fejlődését is támogatni tudják.

Szabadidejét legszívesebben olvasással tölti, emellett szeret utazni, kerékpározni, és  kirándulni is. 

Kohl Attila
Csintalan Balázs

csintalan balázs – IT

Balázs 2019 nyarán csatlakozott a PestBeszédhez, a kommunikációs készségében és kiállásában szeretett volna fejlődni és a ToastMasters ajánlották neki. Úgy érzi, ebben már ezalatt a fél év alatt is sikerült fejlődnie, de azóta a társaságot és az est utáni beszélgetéseket is megszerette.

Hétköznapokban full-stack fejlesztőként dolgozik egy informatikai cégnél, ahol különböző vállalatoknak fejlesztenek egyedi alkalmazásokat. Jelenleg egy pénzügyi intézet hitelezési alkalmazás fejlesztésén dolgozik vezető fejlesztőként – itt a ToastMastersben szerzett tudást is tudja használni.

Szabadidejében szeret könyveket olvasni, elsősorban fantasy, szakmai, filozófiai és pszichológiai témákban. Az örök kedvenc írója Brandon Sanderson, szinte az összes könyvét elolvasta és mindig várva-várja, hogy új könyve jelenjen meg. Ezen kívül szeret még sportolni – kondiba járni és krav magázni, társasjátékozni (a kedvence A Mars terraformálása).

czencz balázs – MENTORing

Balázs 2018 októbere óta a PestBeszéd klub tagja, ahová azért lépett be, hogy olyan előadóvá képezhesse magát, aki képes valódi hatást gyakorolni a hallgatóságára. Az eltelt közel másfél évben sikerült rátalálnia az egyéni beszédstílusára, beszédei összeállításánál és előadásánál egyik fő célja, hogy a humor eszközeivel segítse az üzenet célba juttatását, mivel egy-két jól elhelyezett poén a legkomolyabb témát is könnyen fogyaszthatóvá teszi. 

A hétköznapokban egy nagybank Tőkepiaci Compliance területén dolgozik, munkája során számos alkalommal tudja kamatoztatni a PestBeszédben tanultakat. Szabadidejében az önképzés, a folyamatos tanulás mellett a sport játssza a központi szerepet, szívesen fut, úszik, kirándul, emellett szeret utazni is.

Czencz Balázs
Huber Vanda

huber vanda – pénzügyekért felelős

Vanda 2018 óta a Pestbeszéd tagja. Egy munkahelyi prezentációtechnika tréningen kapott először ízelítőt a Toastmastersből, az első estjén tagként pedig már egy születésnapi buliba csöppent. A fejlődés miatt csatlakozott a klubhoz, de a társaság nyitottsága és támogatása még felemelőbben hatott rá. A hétköznapokban projektvezetőként dolgozik HR területen, valamint coachként kíséri ügyfeleit a személyes fejlődés útján. A legszívesebben hozzá hasonló, inkább introvertált személyiségekkel foglalkozik.

Amikor pedig nem a fejlődés van a figyelem középpontjában, Vanda futással, edzéssel, koncertekkel, olvasással vagy motorozással kapcsolódik ki.

A mondat, ami motiválja őt: Simple, not easy.

domján enikő – volt elnök

2016 novemberében azért csatlakozott a PestBeszéd-hez, hogy továbbfejlessze kommunikációs készségeit, de ennél jóval többet kapott: mentorként, a klub PR-osaként, majd elnökeként rengeteg vezetői tapasztalatot, a rendezvények által sok értékes kapcsolatot, a 15+ elmondott beszédnek és a magyar nyelvű beszédverseny divíziós döntőjének köszönhetően pedig számos örömteli pillanatot.

Úgy tűnik, szeretek beszélni, mert a mindennapjaim is a kommunikáció körül forognak: egy nemzetközi vállalatnál, valamint saját vállalkozásomban marketing és PR kommunikációval foglalkozom. Ha pedig nem kommunikáció, akkor egy jó társaság, sok sport, utazás és finom borok – akár mindet egy időben. 🙂

Domján Enikő

Mottónk:

“Az örömteli pillanatokban tanulunk.”

(Dr. Ralph C. Smedley)​

Hogyan segít a PestBeszéd a fejlődésben?

Képzési anyagaink támogatást nyújtanak az előadói és vezetői készségek elsajátításában, tapasztalt mentoraink pedig személyre szabottan segítenek céljaid elérésében. Mindemellett a klubesteken lehetőséged nyílik a gyakorlásra: minél többször állsz a színpadon, annál magabiztosabb előadó leszel. Klubunkra jellemző a nyitottság és a lelkesítő hangulat, ezért nálunk bátran kipróbálhatod magad a különféle beszédhelyzetekben. Hiszünk abban, hogy a fejlődés és a jó hangulat kéz a kézben járhatnak.

Mit találsz még a PestBeszédben?

Nemzetközi versenyeket

Ha szeretnéd szélesebb körben is megmérettetni magad, lehetőséged van versenyezni és akár a nyilvános beszéd világbajnokság döntőjén, több ezer ember előtt beszélni.

Konferenciákat, workshopokat

tagként évente több alkalommal lehetőséged nyílik helyi és nemzetközi Toastmasters rendezvényeken részt venni, ahol továbbfejlesztheted magad, és megismerkedhetsz más klubok tagjaival.

Kiterjedt szociális hálót

Sokféle hivatásból, generációból, különböző háttérrel érkeznek a tagjaink, a motiváltság és a fejlődni akarás azonban közös bennük. Ilyen társaságban könnyen építhetsz értékes kapcsolatokat.

Mindig friss Facebook oldalunkhoz klikk a gombra: PestBeszéd Toastmasters Klub
...még: és 6 éves lett a PestBeszéd! Szülinapi eseményünk - gyere!